Џунаит Тафиљи

Џунаит Тафиљи

Џунаит Тафиљи има 38 години и доаѓа од Тетово, подолг дел од својот живот се занимава со трговија, живее скромен и нормален фамилијарен живот, а во последниве неколку години се повеќе се интересира и залага за колективни промени за ромската заедница во Тетово. Од почетокот на 2020 година се вклучува во граѓанската иницијатива Аваја како тим лидер за општина Тетово, каде главната цел како лидер на тимот е да се потруди да направиме промени кои ќе ги променат и подобрат условите на Ромите во нашата општина и да им го олесниме патот на нашите деца.