NEWS

Ромите за нова политика во Северна Македонија : Пат до самоопределување и политичка моќ

Ромите за нова политика во Северна Македонија : Пат до самоопределување и политичка моќ

Во сложениот политички мозаик на Северна Македонија, постои еден длабок предизвик бара сè поитно внимание: политичкиот статус на Ромите. Во...

Да се прекинат казните за движење од Ковид19 пандемијата, но и да размисли како да се реши проблемот со затворските казни

Да се прекинат казните за движење од Ковид19 пандемијата, но и да размисли како да се реши проблемот со затворските казни

Граѓанското движење Аваја ја информира јавноста дека има голема потреба од изнаоѓање на соодветно решение за прекинување на казните добиени...

Реакција на АВАЈА: Злоупотребата за вработување во институциите продолжува, Ромите бараат промени во методологијата

Реакција на АВАЈА: Злоупотребата за вработување во институциите продолжува, Ромите бараат промени во методологијата

Движењето АВАЈА реагира на изјавата на министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити во која укажува дека во Методологијата...