РЕАКЦИЈА НА АВАЈА ЗА ПОПИСНИТЕ МАНИПУЛАЦИИ СО РОМИТЕ НИЗ ЦЕЛА ДРЖАВА

РЕАКЦИЈА НА АВАЈА ЗА ПОПИСНИТЕ МАНИПУЛАЦИИ СО РОМИТЕ НИЗ ЦЕЛА ДРЖАВА

Граѓанското движење – АВАЈА во изминатите десет дена нотира сериозни неправилности, притисоци и манипулации врз ромската заедница при спроведувањето на...

Почина Ром откако полицаец со колено го притискаше неговиот врат додека лежеше соборен на земја. Чешките власти велат дека причината за смртта е дрога. Ромските активисти гледаат паралела со случајот на Џорџ Флојд.

Почина Ром откако полицаец со колено го притискаше неговиот врат додека лежеше соборен на земја. Чешките власти велат дека причината за смртта е дрога. Ромските активисти гледаат паралела со случајот на Џорџ Флојд.

Снимки од видеото што беше споделено преку социјалните мрежи во неделата, 20 јуни 2021 година. Еден млад Ром почина по...