Да се прекинат казните за движење од Ковид19 пандемијата, но и да размисли како да се реши проблемот со затворските казни

Да се прекинат казните за движење од Ковид19 пандемијата, но и да размисли како да се реши проблемот со затворските казни

Граѓанското движење Аваја ја информира јавноста дека има голема потреба од изнаоѓање на соодветно решение за прекинување на казните добиени...

Реакција на АВАЈА: Злоупотребата за вработување во институциите продолжува, Ромите бараат промени во методологијата

Реакција на АВАЈА: Злоупотребата за вработување во институциите продолжува, Ромите бараат промени во методологијата

Движењето АВАЈА реагира на изјавата на министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити во која укажува дека во Методологијата...

РЕАКЦИЈА НА АВАЈА ЗА ПОПИСНИТЕ МАНИПУЛАЦИИ СО РОМИТЕ НИЗ ЦЕЛА ДРЖАВА

РЕАКЦИЈА НА АВАЈА ЗА ПОПИСНИТЕ МАНИПУЛАЦИИ СО РОМИТЕ НИЗ ЦЕЛА ДРЖАВА

Граѓанското движење – АВАЈА во изминатите десет дена нотира сериозни неправилности, притисоци и манипулации врз ромската заедница при спроведувањето на...